top of page

ALPAKKA ENGHAUGEN

Alpakkaoppdrett

I 2006 begynte vår lidenskap for alpakkaoppdrett å spire. Med begrenset kjennskap til disse fascinerende dyrene fra Sør-Amerika, tok nysgjerrigheten over, og vi begynte å utforske verden deres. Etter grundig research og givende samtaler med erfarne oppdrettere, tok vi modige steg og investerte i to drektige hopper.


Ventetiden mens vi forventet at hopperne skulle føde var en spennende tid. Da de endelig ankom verden, følte vi oss som stolte foreldre til de nyfødte alpakkanykomlingene. Raskt innså vi at alpakkaer er fantastiske vesener å ha med å gjøre – vennlige, nysgjerrige og lette å håndtere.


Vår tidlige beslutning om å fokusere på avlsarbeid og oppdrettskvalitet førte til erkjennelsen av behovet for å importere fremragende avlsdyr fra Australia. Dette var en betydelig investering, men resultatene har uten tvil vært vel verdt det. Gjennom tilførsel av disse dyrene har vi forbedret genene i vår flokk og oppnådd betydelig suksess i avlsarbeidet.


I dag kan vi stolt presentere vår herlige alpakkaflokk, og det er en sann glede å følge med på deres vekst og utvikling. Vi har tilegnet oss verdifull kunnskap om omsorg for disse dyrene og drift av en oppdrettsvirksomhet underveis. Reisen har vært utfordrende, men likevel en utrolig givende opplevelse. Vi er stolte av å være en del av alpakkaoppdrettsmiljøet og ser frem til å fortsette å dyrke denne fantastiske arten.

alpakkaogkrakejul09_0229-kopi.tif
Alpakkaoppdrett : Our Farm
bottom of page