top of page

ALPAKKA ENGHAUGEN

Alpakkaoppdrett

I 2006 begynte vi å drømme om å starte med alpakkaoppdrett. Vi hadde såvidt hørt om disse fascinerende dyrene fra Sør-Amerika og var nysgjerrige på å lære mer om dem. Etter å ha gjort litt research og snakket med erfarne oppdrettere, bestemte vi oss for å ta sjansen og kjøpe to drektige hopper.
Det var en spennende tid for oss da vi ventet på at hopperne skulle føde, og da de endelig gjorde det, følte vi oss som stolte foreldre til de nyfødte alpakkaene. Vi lærte raskt at alpakkaer er flotte dyr å ha med å gjøre - de er vennlige, nysgjerrige og lette å håndtere.
Vi bestemte oss tidlig for å fokusere på avlsarbeid og kvalitet i oppdrettet vårt, og etterhvert så vi behovet for å importere gode avlsdyr fra Australia. Dette var en stor investering for oss, men det har definitivt vært verdt det. Ved å bringe inn disse dyrene, har vi forbedret genene i vår flokk og oppnådd større suksess i avlsarbeidet vårt.
I dag har vi en herlig flokk med alpakkaer, og det er en glede å se dem vokse og utvikle seg. Vi har lært mye underveis om å ta vare på disse dyrene og om å drive en oppdrettvirksomhet. Det har vært en utfordrende, men også en utrolig givende reise. Vi er stolte av å være en del av alpakkaoppdrettsmiljøet og ser frem til å fortsette å dyrke denne fantastiske arten.

alpakkaogkrakejul09_0229-kopi.tif
Alpakkaoppdrett : Our Farm
bottom of page