top of page
IMG_1069%202_edited.jpg

GÅRDSSLAKTERIET

For bare et par tiår siden var de fleste bygningene på Ringstad Gård Lille kun sammenraste rester etter bygninger fra en svunnen tid. Kun det gamle hovedhuset fra ca. 1740 sto igjen. Gården er så møysommelig bygget opp igjen på gamle grunnmurer og i opprinnelig stil.


Låven som siden oppbyggingen har blitt benyttet som lagerlokale for en lokal bedrift er i stor grad bygget om og huser nå bl.a. et slakteri med slakterom, skjærerom, kjølerom, fryserom, garderobe, kontor og møterom.


På nyåret 2021 ble vi godkjent av Mattilsynet for slakting av oppdrettsvilt i hegn (alpakka og lama), nedskjæringsanlegg for oppdrettsvilt og viltbehandlingsanlegg. Dette medfører bl.a. at alt kjøtt blir kontrollert av mattilsynet og stemplet før det forlater slakteriet.

Ringstadhavna Gårdsslakteri er fallviltmottak for Fredrikstad, Sarpsborg, Råde, Rygge og Moss kommune.  Dette vil si at vilt som viltnemda avliver, eller dyr som blir feilskutt under jakta, havner hos oss. Kommunenes Felleskjøkken har førsteretten på å kjøpe fallvilt som blir levert til Ringstadhavna Gårdsslakteri. Dette gjør at beboere på de forskjellige institusjoner i de respektive kommunene vil få muligheten til å få servert viltkjøtt.  Dersom kommunenes felleskjøkken derimot ikke kjøper kjøttet, vil det bli tilgjengelig for andre. Aktuelle kunder kan være både restauranter og privatpersoner.

Hjem: History

SLAKTETJENESTER OG NEDSKJÆRING

Vilt - Alpakka

Hjem: What's Happening
Butcher with Beef

Ringstadhavna Gårdsslakteri er fallviltmottak for Fredrikstad, Sarpsborg, Råde, Rygge og Moss kommune.  Dette vil si at vilt som viltnemda avliver, eller dyr som blir feilskutt under jakta, havner hos oss. Kommunenes Felleskjøkken har førsteretten på å kjøpe fallvilt som blir levert til Ringstadhavna Gårdsslakteri. Dette gjør at beboere på de forskjellige institusjoner i de respektive kommunene vil få muligheten til å få servert viltkjøtt.  
Dersom kommunenes felleskjøkken derimot ikke kjøper kjøttet, vil det bli tilgjengelig for andre. Aktuelle kunder kan være både restauranter og privatpersoner.

Knivslip

PRISER

Vi tilbyr avliving og slakting av alpakka og lama.
Videre tar vi imot vilt for nedskjæring.

Slakting dyr inntil 19 kg slaktevekt:  Kr. 500,- pr. dyr eks. mva
Slakting fra  20kg - tilogmed 49 kg slaktevekt:     kr.  750,- pr.dyr eks. mva  

 Slakting dyr over 50 kg:  kr.  kr. 17,-/kg


Avfall (må leveres Biosirk). Inntil 150 kg:  1000,- pr gang * eks mva            

Kjøling/modning av slakt:

1- 3 dyr:     50,- pr. døgn pr. dyr over 5 døgn    
 4-10 dyr:   35,- pr. døgn pr. dyr over 5 døgn


Partering/nedskjæring:     20,- pr. kilo eks mva 

Vask desinfisering av slakteri:   400,- pr. gang eks. mva.


*Slakteriet er pålagt og levere slakteavfall til Biosirk. Dersom kunden selv vil håndtere slakteavfallet bortfaller denne avgiften. Over 100 kg tilkommer kr 5 pr kilo.

Hjem: Tekst

PRODUKTER

Lokalmat fra Rolvsøy

2C6963C7-D7B5-490C-9737-55EEC6EE7250_1_102_o.jpeg

VILTKJØTT

Ringstadhavna Gårdsslakteri er fallviltmottak for Fredrikstad, Sarpsborg, Råde, Rygge og Moss kommune.  Dette vil si at alt vilt som viltnemda avliver, eller dyr som blir feilskutt under jakta, havner hos oss. Kommunenes Felleskjøkken har førsteretten på å kjøpe fallvilt som blir levert til Ringstadhavna Gårdsslakteri. Dette gjør at beboere på de forskjellige institusjoner i de respektive kommunene vil få muligheten til å få servert viltkjøtt.  
Dersom kommunenes felleskjøkken derimot ikke kjøper kjøttet, vil det bli tilgjengelig for andre. Aktuelle kunder kan være både restauranter og privatpersoner.

DE092BE3-8C3E-4AF3-BF02-C8530706ECAC.PNG

HUNDEMAT

Et 100% rent naturlig produkt som hunden din vil elske.  Dette er ikke et fullfôr, men som kan blandes inn med hundematen du gir hunden din.  Passer ypperlig for hunder med dårlig appetitt eller hvis du bare har lyst å gi hunden din noe ekstra godt innimellom.  
Dette er avskjær og innmat fra elg og alpakka som er godkjent av Mattilsynet. 
Dersom du ønsker det ferskt, så ta kontakt, slik at vi kan avtale henting når vi har slaktet.  Ellers så fryses dette.
Pris kr.50,-/kg kvernet og pakket i ca.0,5 kgs pakninger.

Hjem: Products

PRISLISTE ELGKJØTT

Alle priser er oppgitt inkl. moms.

Indrefilet                       kr.545,-/kg

Ytrefilet                         kr.475,-/kg

Entrecôte                      kr.419,-/kg

Mørbrad                        kr.399,-/kg

Bogstek surret             kr.269,-/kg

Bogplomme                   kr.289,-/kg

Flatbiff                              kr.315,-/kg

Rundstek surret           kr.359,-/kg

Lårtunge                        kr.225,-/kg

Flat Iron filet                   kr.349,-/kg

Flat Iron steak               kr.295,-/kg

Adduktor                        kr.325,-/kg

Tri-Tip                             kr.235,-/kg

Biff                                   kr.325,-/kg

Grytekjøtt                      kr.195,-/kg

Bankekjøtt                      kr.225,-/kg

Kraftbein                       kr.  49,-/kg

Høyrygg                          kr.210,-/kg

Nakkekjøtt                    kr.195,-/kg

Kjøttdeig                       kr.189,-/kg

Hel elg                            kr.150,-/kg

Halv elg                        kr.170,-/kg

Hjem: Tekst

Du finner Ringstadhavna Gårdsslakteri her i LocalFood appen

IMG_5997.JPG
Hjem: Bilde
gullpakka-as-oblat-2022.jpg
Hjem: Bilde

ALPAKKAKJØTT

Lokale kvalitetsprodukter rett fra gården. 

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål.

Det er viktig for oss at hele dyret brukes, slik at ull, skinn, kjøtt og innmat kommer til nytte.

Vi slakter på forespørsel, eller for produksjon av egenutviklede produkter som f.eks. diverse type spekemat. I denne forbindelse holder vi unna fileter samt enkelte andre stykningsdeler for salg. 

Alpakkaene våre lever et stressfritt liv i flokk ute hele året. De har selvfølgelig tilgang på hus de kan velge å gå inn i.

Criaene (=alpakkababyene) går med moren til mødrene avvenner dem, normalt ved 9mnd alder.


Dyrevelferd står i fokus hos oss!


Dyrene klippes en gang i året og vi bruker fiberen (ulla) fra dyrene til å lage varme plagg, eksempelvis skjerf, buff, vanter, kropps-, arm- og bentuber. Disse produktene selges via Norsk Alpakka AS.


Alpakkaene er saktevoksende og slaktes fra 3 års alder og oppover. Slaktevekt er ca. 35 - 40 kg. Erfaring viser at alder hos alpakka ikke har påviselig innvirkning på kjøttkvaliteten.

Etter fylte 3 år gjøres det en vurdering av hvilke dyr som skal inngå i vårt videre avlsprogram.

alpakka-ytrefilet-med-peppersaus-2838.jpg
Hjem: Our Farm

PRODUKTER - ALPAKKAKJØTT

Lokalmat fra Rolvsøy

alpakka-entrecote-taco-2724.jpg

ALPAKKAKJØTT

Hvordan er alpakkakjøtt – hva smaker det?

Alpakkakjøtt smaker som en mellomting av mild hjort og storfe. Kjøttet kan fargemessig variere fra individ til individ.

Alpakkakjøtt er magert, har lite kolesterol og høyt proteininnhold. Kjøttet har en mild smak og tar godt til seg smak fra krydder og tilbehør man ønsker å bruke.

Alpakkakjøtt er anvendelig, men fordi det er såpass magert, kreves forsiktig bruk av varme (kjernetemperatur 54-55°C).

«en mellomting av mild hjort og storfe» 

«minner om kalvekjøtt» 

«mild på smak» 

«anvendelig kjøtt, men krever forsiktig bruk av varme (kjernetemperatur 54-55°C) da det er såpass magert» 

07D7E7D0-56C2-4010-B633-BF105E98E607_1_105_c_edited.jpg

STYKNINGSDELER

Det er viktig for oss at hele dyret brukes, slik at ull, skinn, kjøtt og innmat kommer til nytte.

Vi slakter på forespørsel, eller for produksjon av egenutviklede produkter som f.eks. diverse type spekemat. I denne forbindelse holder vi unna fileter samt enkelte andre stykningsdeler for salg.

Det vil kunne være både ferskt og/eller frossent. 

Lokale kvalitetsprodukter rett fra gården. 

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å bestille eller har noen spørsmål.

83BECCB3-E87B-4E46-8673-6636EE6433B1_1_105_c.jpeg

SPEKEMAT

Speket alpakkaskinke, spekepølser, ølpølser og speket hjerte.

Pølsene er laget av 100% alpakkakjøtt.

Hjem: Products
Hjem: Tekst
Hjem: Bilde
Hjem: Instagram
bottom of page